bach-2838133_1920

Op weg naar Bach

Zangzaterdag met Canticum Novum

13 oktober a.s. in Drachten

Voor de tweede keer organiseert het Leeuwarder koor Canticum Novum o.l.v. Jannie de Groot een zogenaamde scratch: een dag lang met een spontaan gevormde groep zangers muziek instuderen en eind van de middag een concert. En opnieuw staat J.S. Bach centraal.

Canticum Novum is begonnen aan een reeks concerten met Bachcantates die het koor een aantal jaren wil voortzetten. Schitterende muziek waar we graag veel mensen van laten meegenieten, zowel actief als passief.

Om enthousiaste zangers de gelegenheid te bieden een keertje met het koor mee te zingen organiseert het koor op zaterdag 13 oktober een scratch met als thema: Op weg naar Bach. We zingen dan met ieder die mee wil zingen muziek van voorlopers van Bach en dat loopt natuurlijk uit op Bach zelf.

Omdat de regio Drachten veel muziekliefhebbers kent is deze keer voor een kerk in Drachten gekozen, en wel de Fonteinkerk. Ook goed te bereiken vanuit andere plaatsen in Friesland. We beginnen ‘s ochtends om 10.00 uur, er is koffie en thee met wat lekkers, en de muziek krijgt u per e-mail toegezonden. Om 16.00 is dan het afsluitende concert.

Een bescheiden bijdrage in de onkosten wordt gevraagd van 20 euro.

Meer informatie?

Hebt u belangstelling, wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie? Kijk dan op canticumnovumleeuwarden.blogspot.nl.

(11)